DevOps: snel meetbare resultaten behalen

Het managen van grote IT projecten blijkt in de praktijk veelal lastiger te zijn dan vooraf voorzien. Project- en programmamanagers worstelen met het implementeren van transitieprogramma’s. Hierdoor worden IT projecten vaak te laat opgeleverd, presteert de opgeleverde software ondermaats en worden investeringen niet terugverdiend. DevOps biedt oplossingen: optimaal samenwerken binnen een IT team én snel meetbare resultaten behalen.

De focus? Die ligt op:

  • Coaching: van het proces en iedereen die erbij betrokken is
  • Advies: op een open en eerlijke manier waar je als organisatie wat aan hebt
  • Mensen: zowel de eindgebruiker als de bouwer, tester, beheerder enzovoorts
  • Techniek: denk aan Continuous Integration/Delivery, Datacenter Automation, Containerization en Test Automation.

De kracht van DevOps!

DevOps staat voor ‘development’ en ‘operations’: beide disciplines werken zeer nauw samen. Hierdoor zijn de verschillende doelstellingen en verantwoordelijkheden voor ieder teamlid duidelijk. Ontwikkeling en exploitatie sluiten naadloos op elkaar aan. Het resultaat? Geïntegreerde teams werken efficiënter en doelgerichter. De kwaliteit en de performance van de nieuwe applicatie gaan structureel omhoog. Dat is de kracht van DevOps!

CINQ en DevOps

CINQ richt zich op het coachen en helpen van organisaties. Met name bij het maken van de transitie naar een passende DevOps cultuur. Daarnaast houden we ons natuurlijk ook nadrukkelijk bezig met de techniek. Hoewel het bij DevOps niet per se om techniek draait, zijn er wel technische onderwerpen die hier vaak mee in verband gebracht worden. Technieken waar wij ons dagelijks mee bezig houden zijn onder meer:

  • continuous integration en/of continious delivery,
  • datacenter automation,
  • containerization en
  • test automation.

De DevOps experts van CINQ richten zich niet op een bepaalde set tools. Wij kijken wat past bij de behoeften van de opdrachtgever. Zo geven wij altijd een open, eerlijk en passend advies. Ook interesse? Neem nu contact met ons op. Wij vertellen u graag persoonlijk al onze mogelijkheden.

Neem contact op!